Alig 4 hónap maradt az évből, itt az ideje, hogy eltüntessük a narancsbőrt

ass-thong.png

Ahhoz, hogy sikeresen vegyük fel a harcot a narancsbőr ellen tudnunk kell pontosan mi is az. Egyrészt ugye zsírszövet, ami jórészt úgy alakul ki, hogy a szervezetünk ebben a formában raktározza el a fel nem használt szénhidrátokat, másrészt pedig a cellulit egyik legfőbb oka a vér és nyirokkeringés zavara - ezért nem kímél minket ez a fránya probléma akkor sem, ha vékonyabbak vagyunk. Dinamikus, köredzés jellegű, comb és popsifókuszú edzésekkel fokozattan égetjük a zsírt, serkentjük a keringést és formáljuk a problémás részeket. Tartsatok velem.

Bemelegítés


Séta emelkedőre – sétáló kitörés emelkedőre

Indítsuk el a futópadot és állítsuk legalább 10%-os meredekségű emelkedőre. 5 perc bemelegítő séta után jöhet 2 perc sétáló kitörés, majd újabb 1 perc dinamikus séta. Ebből végezzünk 5 kört.

Köredzés


Guggolásból felugrás

Helyezkedjünk el guggolóhelyeztbe vállszéles vagy picit szélesebb terpeszben. Lábfejek párhuzamosak, térdek nem dőlnek befelé. Ezután rugaszkodjunk el dinamikusan felfelé, nyújtózzunk ki teljesen, majd próbáljunk a kiinduló pózba visszaérkezni. Koordináljuk végig a mozgást, fogjuk meg izomból a végpózt, ne csak belezuhanjunk. Igyekezzünk puhán érkezni a talajra, nem telitalppal. Ismételjük meg 15-ször.


Állásból séta fekvőtámasz pózba hasalással és vissza

Helyezkedjünk el egyenes állásban kis terpeszben.
Nyújtott térdek mellett sétáljunk előre kézzel egészen fekvőtámasz pózig. Ott hasaljunk le kb. 2 másodpercre. Majd toljuk vissza magunkat fekvőtámasz pózba. Aztán pedig sétáljunk vissza a kezeinkkel a lábunkhoz és vegyük fel a kiinduló pózt ismét. Ismételjük meg 10-szer.


Guggolás medicin labda dobással


Helyezkedjünk el guggolásban kezünkben egy medicin labdával. Amikor elindulunk lentről egyenesállásba dobjuk el felfelé, vállból indítva a medicinlabdát. Ahogy elkapjuk a labdát azzal a lendülettel kísérve már indulhatunk is vissza a kiinduló pózba. Ügyeljünk, hogy ne legyen darabos a mozgás, hogy először felállunk aztán dobjuk el és miután elkaptuk guggolunk vissza. Legyen ez a gyakorlatunk egy folytonos egész. Azzal tudunk rásegíteni a dobásra ha combból dinamikusan indulunk meg felfelé. Visszatéréskor pedig ügyeljünk, hogy combból és popsiból lassítsuk a mozgást. Ismételjük meg 10-szer.


Sarokhúzás labdán csípőemeléssel

Hanyatt fekvésben tegyük a lábunkat egy fitballra. Nagyából a vádlink közepéig legyen a labda, kezünk a testünk mellett. Emeljük el a fenekünket a talajtól. Ha megtaláltuk stabilan a kiinduló pózt húzzuk be a sarkunkat a fenekünkhöz. Itt toljuk fel a csípőnket amennyire csak tudjuk és szorítsuk össze a popsinkat. Tartsuk ki ezt kb. 2 másodpercig majd engedjük vissza a csípőnket és nyújtsuk ki a lábunkat kiinduló pózba. A gyakorlat során ne tegyük le a fenekünket a talajra egyszer sem. Végezzünk 15 ismétlést.

A köredzés gyakorlatai között ne tartsunk pihenőt, csak amikor végig értünk az összesen. Edzettségi szintünknek megfelelően csináljunk 3 vagy 4 kört.

Amenyibben még mindig nem tudod mihez kezdj az edzőteremben, mit, miért és hogy akkor kattints IDE.

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg! Ha érdekel még ilyen tartalom katt a kövekező linkre és csatlakozz a Facebook csoportomhoz-Öltöző!

Cikkem eredetileg megjelent: Diéta és Fitnesz magazin
Fotós: Németh András Péter

Zelenij Linda

Küldetésem, hogy megmutassam, hogy uralni a bringát és a hegyeket nem boszorkányság, hanem tiszta élvezet.

Friss topikok

süti beállítások módosítása